Jatkossakin kirjaamme löytömerkintämme lokivihkoon käyttäen omaa nimimerkkiämme. QR-koodien käyttöönotto perustuikin Facebookin kätköilijäryhmissä pyörineeseen huhuun, jolla ei ollut mitään tekemistä todellisuuden kanssa. 61°23° Tampere pahoittelee asiaa ja jatkossakin tarkistaa kaikki faktat ennen juttujen julkaisua, paitsi jutuista, jotka julkaistaan aprillipäivänä. Kuinka moni muuten kokeili skannata sitä edellisen postauksen QR-koodia?
Muita aprillipiloja geokätköilyn parista löytyi myös runsaasti. c:geo:sta tuli tarjolle pro-versio, jonka ominaisuudet ovat kieltämättä houkuttelevia (kuva 1). Myös Geocaching.com julkaisi liudan kätköjä (linkki) (kuva 2). Esimerkkinä näiden joukossa oli MoonCache, joka on kuin EarthCache, mutta sijaitsee kuussa. Joukon Wherigo-kätkö (Dam-ba-da) oli muuten merkitty Suomeen! Lisäksi omaa aprillipilaamme mukaillen Kiven Alla toi markkinoille uuden tuotteen, jonka avulla uuden tyyppisten QR-koodin sisältävien purkkien teko käy hujauksessa (kuva 3).
Suomen kätkötarkastajat julkaisivat myös mustan listan. Tämä tosin oli ihan oikea kätkö ja pilaa tässä oli se, ettei tarkastajilla todellisuudessa ole mustaa listaa. Saimmekin kuvan kätköpurkissa olleesta mustasta listasta (kuva 4). Se jäi kyllä itselleni epäselväksi, että miksi ihmiset loggaavat kätkön löydetyksi, vaikkeivat ole käyneet siellä. Koska aprillipäivä? Koska voi? Mutta eihän sitä muinakaan päivinä kätköä logata löydetyksi, jos ei nimeä ole vihkossa. Ja tämä siis ihan maailmanlaajuisena ilmiönä, koska HQ:n julkaisemia kätköjäkin aikas moni loggasi löydetyksi.