Nykyisin ollaan aika pitkälle totuttu siihen, että webbipalvelut pysyvät pystyssä riippumatta kuormasta. Usein käytettyjen Googlen ja Facebookin sivut harvoin ovat tavoittamattomissa. Jopa aiemmin usein kovan hetkellisen kuorman alla kaatuneet konserttilippujen varauspalvelut pysyvät nykyisin aika hyvin pystyssä. Niinpä harvoin tulee mieleen, että webbipalvelu ei toimisi. Mutta geocaching.com-sivustolla on silloin tällöin ongelmia kovan kuorman alla. Selkeästi siellä ei palvelinkapasiteettia skaalata käyttäjämäärän mukaan, kuten nykypäivän palveluissa olettaisi. Esimerkiksi nyt Planetary Pursuitin aikaan, etenkin viikonloppuisin, sivustolla on ollut ongelmia ja kätköjen kirjaaminen on takkuillut. Viime maanantaina sivusto ei toiminut ollenkaan muutamaan tuntiin.
Miten tarkistan toimiiko geocaching.com?
Aika usein ensimmäinen reaktio on kysyä Facebook-ryhmässä toimiiko geocaching.com muilla käyttäjillä. Tähän on kuitenkin toinenkin helppo tapa: vierailu status.geocaching.com -sivustolla. Sivusto kertoo geocaching.comin eri palveluiden tilan. Esimerkiksi kuvassa alla näkyy 2. pääsiäispäivän ongelmat hyvin.
Jos sivusto näyttää, että Geocaching API ei toimi, niin silloin myöskään geokätköilysovellukset eivät älypuhelimessa eivät toimi. Payments.geocaching.com taas liittyy maksuliikenteeseen ja mikäli siellä on ongelmia, olettaa sopii, ettei premium-jäsenyyden ostaminen sillä hetkellä toimi. Tämä ei tosin ole koko totuus ja esimerkiksi viime maanantaina, kun geocaching.com oli nurin oli ongelmia myös API autentikaatiossa. Status-sivusto näyttää, että API olisi ollut alhaalla vain muutaman minuutin, mutta todellisuudessa sovellukset eivät toimineet, koska autentikointi geocaching.comiin ei myöskään toiminut. Joka tapauksessa sivustolta näkee hyvän yleiskuvan. Jos sivusto näyttää vihreätä valoa, niin sitten ehkä yhteysongelmat ovat omassa tietokoneessa tai puhelimessa.
Jos ongelmia ilmenee, tiedottaa HQ niistä yleensä myös Twitterissä. Twitterin katsomiseen ei tarvitse luoda tunnusta, joten rekisteröitymistä ei tarvita. Kunhan kurkkaa HQ:n Twitter tilille osoitteessa https://twitter.com/GoGeocaching saattaa selvitä ongelmien syy.
Valveutunutta kätköilijää ei tietenkään mitkään sivuston kaatumiset estä kätköilemästä, sillä kätköthän voi ladata offline-tilaan älypuhelimeen. Samoin GPS-laitteeseen voi ladata kätköt GPX-tiedostona, jolloin tiedot ovat saatavilla ongelmatilanteissakin. Kätköt voi kirjata myöhemmin, kun sivusto taas toimii. Jotkut myös päivittävät ahkerasti omaa GSAK-tietokantaansa, jolloin kätköjen tarkastelu ja kirjaaminenkin onnistuu kätevästi. Toki kätkökirjaukset pitää lähettää tällöinkin vasta, kun sivusto on jälleen toiminnassa.