Geojoulukalenterin markkinointiteksteissä kerrottiin, että luukuista jäävät pussukat kelpaavat askarteluun. Kiven Alla -kaupan tuotekuvauksessa ei kuitenkaan annettu ohjeita mitä pussukoista voisi askarrella. Toki pussukoista voi askarrella mitä vaan, mutta olisihan se hienoa, jos se liittyisi jotenkin jouluun. Joulukalenterin paperipussukoista syntyy nopeasti ikkunaan trendikäs paperitähti. Paperitähti on näyttävä joulukoriste vaikkapa omaan ikkunaan tai joulunajan miittiin.
Tässä ohjeet tähteen niin pääset myös itse askartelemaan, jos sinulla on geojoulukalenterista tai muuten vaan jäänyt paperipussukoita nurkkiin pyörimään.
Yllä onkin esitetty valmis lopputuote. Tarvitset seuraavat tarvikkeet
- 12 paperipussia (geojoulukalenterista saa siis kaksi tähteä)
- Paperiliimaa
- Sakset ja ripustukseen lankaa tai nauhaa.
Sitten aloitetaan. Apuna hääri 4-vuotias K. Yksin tämä ei häneltä vielä sujuisi ainakaan näin tukevilla pusseilla. Ohuemmilla saattaisi jo onnistuakin.
K:n kommentit askartelusta
”Aika hyvin koristelu meni ja glögiä sai myös. Se oli aika kiva tehdä ja helppo. Toi on tosi hyvä joulukoriste ja tosi hyvin voi kuvata sitä mun kameralla.”
Ohjeet
- Levitä liimaa ensimmäisen pussin keskelle ja alareunaan. Käytä reilusti liimaa
- Aseta pussin päälle pussi tarkasti kohdikkain ja painele pussi hyvin kiinni edelliseen. Samalla voi kuunnella Apulannan hittibiisiä pussin päällä pussi. Vai menikö se noin?
- Jatketaan kohdasta yksi kunnes kaikki pussit on liimattu yhteen.
Ensin lasketaan, että pusseja on 12. Voi olla, että vähemmälläkin pärjäisi. Sitten liimataan pussin keskelle ja alareunaan reilusti liimaa. Asetellaan päälle uusi pussi ja painellaan pussi hyvin kiinni. Sitten toistetaan, kunnes kaikki pussit on liimattu. Ole tarkkana, että pussit ovat tasaisesti päällekkäin.
Liimaamisen jälkeen leikataan. Pussien avonaisen pään puoli leikataan teräväksi. Niistä muodostuu tähtien sakarat.
Jos haluaa leikata tähteen koristeita, se tapahtuu kuten perinteisissä paperisissa lumihiutaleissa. Reunat voi myös tehdä erilaisiksi, jolloin saa sisustukseen helposti vaihtelua. Me jätimme toisen puolen koristelematta. Tähti on hieno niinkin.
Pussit olivat vahvoja ja voimaa sai käyttää, vaikka käytössä oli jämäkät keittiösakset. Mitään kovin vaativaa ei tehnyt mieli nakerrella. Päätimme kokeilla miltä tällainen kuosi näyttäisi.
K ei päässyt osallistumaan tähän vaiheeseen muuten kuin mielipidevaikuttajana. Ohuemmista pusseista voisi kehitellä vaikka mitä.
Kun koristeet on leikelty, päällimmäisen pussin päälle levitetään liimaa samoin kuin aiemmin. Päällimmäinen pussi kierretään kiinni alimmaiseen pussiin ja painetaan kunnolla kiinni. Samalla tähti kiertyy auki. Lopuksi vielä laitetaan kiinnitysnaru tai -nauha jostakin kohtaa läpi. Tarvittaessa apuna voi käyttää vaikka rei’itintä.
Koristeltu puoli Koristelematon puoli
Valmista tähteä voi vielä koristella vaikka hilespraylla tai varovasti kokeilla jotain muuta spraymaalia. Yökätköjen fanaattisimmat kannattajat koristelevat joulutähden tietenkin UV-tussilla tai -maalilla. Pussit olisi voinut koristella myös ennen liimaamista vaikka piirroksin. Tähti on kookas ja näyttävä joulukoriste. Jos on säilytyksen kanssa haasteita, tämän voi nakata vaikka kiukaan sytykkeeksi joulun jälkeen. Toki jos yhden liimauksen saa varovasti avattua, tämä menee kyllä pieneen tilaan. Toisaalta uusi syntyy taas vuoden päästä helposti. Antoisia astarteluhetkiä!